IEDERE DONDERDAG, DE DAG WAAROP MIJN ZWANGERSCHAP WEER PRECIES EEN WEEKJE VERDER IS, DEEL IK EEN ZWANGERSCHAPSBLOG MET JULLIE. Vorige week donderdag was mijn uitgerekende datum en er is nog altijd geen babynieuws.

Deze week deel ik alleen een update met jullie, en ook meteen de laatste zwangerschapsupdate. Niet omdat ik volgende week donderdag sowieso een baby heb (er is nog altijd een kans dat ze er dan nog steeds niet is), maar omdat ik merk dat ik even niet zo’n behoefte meer heb om alle informatie met iedereen te delen.

De afgelopen maanden leefden we natuurlijk toe naar die uitgerekende datum, vorige week donderdag, 21 februari. En omdat ik al maanden regelmatig last had van harde buiken en krampen, had ik eerlijk gezegd niet verwacht dat ik op die datum nog zwanger zou zijn. Inmiddels zijn we een week verder en heb ik me er langzaam bij neergelegd dat ik maar gewoon af moet wachten.

Goede les voor een volgende keer (en voor anderen misschien): die harde buiken en voorweeën, willen echt niets zeggen. Net zomin als het feit dat de baby al wekenlang ingedaald lag. Ze blijft alsnog lekker zitten.

De ene dag gaat beter dan de andere dag. Medisch gezien is alles nog helemaal in orde met de baby en mijzelf. Mentaal heb ik het af en toe lastig. Ik probeer het los te laten dat ik er geen controle over heb wanneer die bevalling op gang komt, maar ben ook een soort van teleurgesteld in mijn lichaam. Het voelt toch een beetje alsof het mij al die maanden voor de gek heeft lopen houden, met die harde buiken, voorweeën en vroege indaling.

Daarnaast ben ik natuurlijk niet de enige die ongeduldig wordt, maar is ook de hele omgeving op nieuws aan het wachten. Vriendinnen checken de hele dag door hun telefoon of ik al iets heb laten weten, ik krijg meerdere ‘stand van zaken-verzoekjes’ per dag 😉 En dat is lief, maar ook best lastig. Ik word er de hele dag mee geconfronteerd dat iedereen wacht op die kleine, en ik kan er zelf helemaal niets aan doen. Daarnaast wil ik ook gewoon niet meer alle informatie delen, omdat ik er niet op zit te wachten dat er straks misschien toch een inleiding gepland moet gaan worden en iedereen precies weet (of denkt te weten) wanneer ik zal gaan bevallen.

Dit was dus de laatste update die ik ook met jullie deel. De volgende keer kunnen jullie babynieuws verwachten 🙂

X Nikki