IEDERE DONDERDAG, DE DAG WAAROP MIJN ZWANGERSCHAP WEER PRECIES EEN WEEKJE VERDER IS (VANDAAG 24 WEKEN), DEEL IK EEN ZWANGERSCHAPSBLOG MET JULLIE. DEZE WEEK WIL IK HET EVEN HEBBEN OVER social media gebruik tijdens en na de zwangerschap

Als je dit leest, is de kans groot dat je mij ook volgt via social media. Misschien is je de laatste maanden wat opgevallen, als je mij zowel privé als via Notities van Nikki volgt.

Sinds mijn zwangerschap heb ik mijn social media gebruik wat aangepast. Ik ben veel actiever op Notities van Nikki en minder actief op mijn privé accounts. De reden? Onder andere de baby.

Mijn vriend en ik hebben besloten dat wij onze dochter straks niet (herkenbaar) op het internet willen delen. In ieder geval niet met mensen die we niet of bijna niet kennen. En dus heb ik nu al wel wat maatregelen genomen. Ik heb op mijn privé Instagram account bijvoorbeeld volgers verwijderd die ik niet kende en op het account nog eens benadrukt dat het een privé account is. Ik ben dus ook veel selectiever met het toelaten van volgers.

Mijn Notities van Nikki account is openbaar en zal dat ook blijven. Daarop kies ik bewust wat ik wel en niet deel. Ik ben daar al jaren wel bewust mee bezig, omdat mijn vriend bijvoorbeeld helemaal niets heeft met social media. Ik deel dus ook niet zomaar, zonder overleg, foto’s van hem, of zijn naam. In mijn blogs zul je die dan ook niet tegenkomen. ‘Mijn vriend’ is voldoende om hem voor jullie te omschrijven. Zolang ik zelf maar weet wie ik bedoel, toch? 😉

Overigens wil ik niet zeggen dat onze manier van social media gebruik dé ultieme manier is. Dat is gewoon de manier die het best bij ons past. Natuurlijk zal ik straks, als onze dochter geboren is, echt wel wat persoonlijke dingen delen en misschien ook foto’s, maar dan nooit met haar gezicht of iets dergelijks. Dit hebben we ook al vanaf het begin van de zwangerschap met onze gezinnen besproken, zodat ook zij niet ineens foto’s zullen delen. De reden dat wij hiervoor hebben gekozen, is omdat wij ons er heel erg van bewust zijn dat dingen van internet nooit helemaal ‘weg’ zullen zijn. Je kunt een foto verwijderen van je social media pagina, maar hij zal altijd ergens terug te vinden kunnen zijn.

Ik ben wel benieuwd hoe anderen hiermee omgaan, trouwens! Hoe gebruik jij social media m.b.t je kind(eren), of hoe zou je dat willen doen?

24 weken update

Wauw, 24 weken alweer. Op de een of andere manier gaat het nu toch ineens snel. De ‘nieuwigheid’ van de zwangerschap is eraf, we zijn gewoon bezig met ons dagelijks leven en de weken vliegen voorbij. Voor je het weet is het alweer Kerst, oud en nieuw en dan ineens 2019. Hét jaar! Kan niet wachten en tegelijkertijd begint het toch echt wel spannend te worden.

Tot zover even dat korte hersenspinseltje. Hoe gaat het verder? Ik moet bekennen: mijn bekken lijken wel echt op te spelen. Ik heb dus ook een afspraak gemaakt bij de osteopaat voor volgende week en ben heel benieuwd wat hij gaat zeggen of kan doen. Ik vrees met grote vrezen dat mijn hardloopschoenen de komende maanden zullen gaan verstoffen, ondanks mijn goede voornemen… Maar: als dat het advies gaat zijn, dan is dat zo. Alles voor ’t kind hè. O, en voor mijn eigen gezondheid natuurlijk!

Ondertussen ben ik trouwens al wel behoorlijk wat aangekomen. Ondanks het feit dat ik actief probeer te blijven, blijk ik er toch nog wat extra aan te eten. Aangezien ik me voor kan stellen dat jullie cijfers willen weten: ik ben tot nu toe ongeveer 7,5 kilo aangekomen. En dan denk je misschien: dat valt wel mee, voor 24 weken zwangerschap. Maar als je je bedenkt dat je de laatste weken ongeveer een kilo per week aan gaat komen…. Afijn, dat ‘probleem’ lossen we volgend jaar op. Ondertussen heb ik mezelf in ieder geval voorgenomen om de komende weken wel wat normaler te doen qua eten. Een klein stukje chocolade is ook prima. Dat hoeft niet meteen een hele reep te zijn. Oeps.

Verder gaat het eigenlijk erg goed. Ik neem de laatste weken echt vaker en bewuster rust. En dat werpt zijn vruchten af. Wordt het ’s avonds laat? Dan probeer ik wat langer uit te slapen. Een voordeel is daarbij wel echt mijn werk. Ik ben zo blij dat ik alles zelf in kan delen. Daardoor kan ik de ene ochtend om half 8 beginnen en de andere ochtend uitslapen en om 9 uur in pyjama achter mijn bureau kruipen. Ik ben me er erg van bewust dat niet iedereen, of iedere zwangere vrouw, dit zomaar kan plannen en ben er dan ook extra blij mee.

Morgen (vrijdag 2 november) ga ik trouwens naar het We Are Pregnant evenement in Utrecht! Ik ben super benieuwd wat voor leuke dingetjes ik daar weer ga zien, waar mijn portemonnee tegen bestand moet zijn 😉

X Nikki