IEDERE DONDERDAG, DE DAG WAAROP MIJN ZWANGERSCHAP WEER PRECIES EEN WEEKJE VERDER IS (VANDAAG ALWEER 31 WEKEN), DEEL IK EEN ZWANGERSCHAPSBLOG MET JULLIE. DEZE WEEK WIL IK HET EVEN HEBBEN OVER nesteldrang.

Iedere zwangere vrouw schijnt ermee te maken te krijgen: nesteldrang. Alles moet worden opgeruimd en schoongemaakt. Nieuwe spullen moeten worden gekocht. Kortom: het huis moet klaar zijn om te nestelen met de baby.

Ik denk persoonlijk dat mijn vriend een feestje geeft wanneer die nesteldrang bij mij echt begint. Ja, dat shoppen enzo vind ik redelijk leuk. Maar opruimen en schoonmaken?! Ik zou het bijna knap vinden als ik ermee te maken krijg!

Shoppen is ook nooit echt mijn ding. Ik ga een winkel in, koop wat ik nodig heb, en ben weer weg. Ik doe heus wel mijn best om gezellig te winkelen als ik met iemand samen ga, maar ik vrees dat ik daar gewoon echt niet het geduld voor heb. Maar ik merk wel dat ik nu voor de baby veel meer dingen koop dan voor mezelf! Dat vind ik leuk om te doen. Het leukst wel gewoon vanaf de bank, eerlijk gezegd. Hoewel ik me afgelopen weekend ook best vermaakte bij Van Asten in Tilburg 😉

Maar even terug naar dat schoonmaken enzo… Zou het echt gebeuren dat ik over een paar weken dagelijks het huis van boven naar beneden wil schoonmaken? Dat ik alle kasten leegruim om plaats te maken voor babyspullen? Dat ik ineens begin babykleertjes te strijken, terwijl ik mijn eigen kleding altijd rechtstreeks uit de droger/van de waslijn in de kast leg? Ik moet het nog zien…

Mijn vriend heeft al jaren last van nesteldrang, denk ik. Veel opgeruimder dan hij kun je bijna niet zijn. Hij profiteert dan ook volop van het feit dat we nu wel ‘moeten’ opruimen en schoonmaken, voor de baby. Een groot deel van de kasten is al aan een opruimbeurt onderworpen. De container zit na minder dan een week alweer vol met spullen die weggegooid moeten worden (en we moeten nog een week, voordat die wordt geleegd…).

En eerlijk is eerlijk: ik lijk wel minder moeite te hebben met het weggooien van dingen. Maar ik denk ook dat dat misschien een beetje luiheid is. Ik gooi het liever weg, dan dat ik moet nadenken over wat ik er anders mee ga doen 😉 Misschien heeft de nesteldrang ergens al wel invloed op me…

31 weken update

Het is alweer twee weken geleden dat ik een update deelde. Vorige week konden jullie op Instagram wel even lezen dat alles stabiel is, maar nu wat uitgebreider.

De afgelopen weken was ik totaal gestrest en hormonaal en chagrijnig. Dat onze oudste kat doodziek werd, droeg niet echt positief bij aan mijn gemoedstoestand. Gelukkig gaat alles inmiddels een stuk beter met hem, en dus ook met mij! Minder zorgen, minder huilen en vooral minder slapeloze nachten. En dat werkt voor mij best goed, moet ik zeggen.

Deze hele week heb ik al het gevoel dat ik energie voor tien heb. Ik werk van ’s ochtends tot ’s avonds, zet nog wat meubeltjes in elkaar en werk tussendoor dan ook nog een beetje extra. Alles om straks mijn werk met een gerust hart achter te laten, wanneer ik met verlof ga. Nog maar 5 weken!!

De baby wordt wel echt steeds groter en dat merk ik. Vandaag merkte de verloskundige nog op dat ik een ‘compact buikje’ heb (ik durf daarover te discussiëren), maar dat het wel behoorlijk gevuld is met baby. En dat voel ik wel 😉 Ze is lekker actief en af en toe voelt het alsof ze een ledemaat via de zijkant van mijn buik naar buiten probeert te werken. Niet altijd pijnvrij, wel altijd bijzonder 🙂

Eigenlijk gaat het dus echt heel erg goed. Mijn vreetbuien zijn minder dan in het tweede trimester en ik heb zin in 2019. En 2019 zal er snel zijn, met al die feestdagen tussendoor!

Bij deze wens ik jullie dan ook alvast een hele fijne Kerst!

X Nikki