IEDERE DONDERDAG, DE DAG WAAROP MIJN ZWANGERSCHAP WEER PRECIES EEN WEEKJE VERDER IS (VANDAAG ALWEER 29 WEKEN), DEEL IK EEN ZWANGERSCHAPSBLOG MET JULLIE. DEZE WEEK WIL IK HET EVEN HEBBEN OVER gebroken nachten.

Als je zwanger bent, verwacht je misschien gebroken nachten wanneer je baby geboren is. De komende maanden nog lekker veel slapen, want straks kan dat misschien niet meer. Ik had dat voornemen ook, maar kom toch steeds vaker van een koude kermis thuis 😉

Je lijf is door de zwangerschap echt volledig aan het veranderen, dat weten we allemaal. Die buik (of pens, zoals ik hem thuis gekscherend noem) zit best wel in de weg, wanneer je een fijne houding zoekt. Heb je eindelijk een fijne houding gevonden, ingebouwd met kussens, begint probleem nummer twee: maagzuur. Nog wat meer kussens in bed, zodat je hoofd nog hoger ligt (mijn vriend noemt mijn toren van kussens al een flatgebouw). O, en nu je dan toch bezig bent: stop ook een kussen tussen je knieën, om je bekken te ontlasten. Komen al die sierkussens in huis toch nog eens van pas!

En is het niet je lijf dat je wakker houdt, dan is het wel je hoofd. Hoe moeten de geboortekaartjes eruit komen te zien? Welke indeling voor de babykamer is handig? Wanneer hebben we tijd om naar de notaris te gaan om alles administratief ook maar meteen goed te regelen? Hoeveel weken moet ik nog werken? Waar kan ik nog leuke babykleding vinden? En ga zo nog maar even door.

Die veranderingen, lichamelijk en mentaal, zijn schijnbaar ook een beetje bedoeld om je alvast te laten wennen aan de gebroken nachten in de toekomst. Je lichaam bereidt jou er alvast op voor. En ik heb het geluk dat niet alleen mijn lichaam dat doet: het lichaam van mijn kat doet dat ook. De afgelopen weken begon een van onze katten standaard rond 5 uur in de ochtend even te braken (no worries, alles lijkt inmiddels onder controle). Werd ik toch weer even wakker van, natuurlijk. En dat is ook precies zo’n tijd waarop je eigenlijk niet meer écht lekker terug in slaap kunt vallen voordat de wekker gaat. Ik moet bekennen dat ik er de laatste weken niet heel vrolijk van werd..

Maar ach, ik zal mijn lichaam én de kat over een paar maanden vast dankbaar zijn voor die oefenfase 🙂

29 weken update

De laatste weken blijft alles redelijk stabiel. Mijn lijf blijft groeien, de baby blijft flink bewegen en mijn hormonen blijven van slag 😉

Inmiddels ben ik twee keer bij de oefentherapeut geweest voor mijn bekkenklachten en zij heeft me wat handige tips gegeven voor bijvoorbeeld omdraaien in bed, opstaan, de juiste houding vinden, etc. Het is vooral een kwestie van me wat meer bewust zijn en daar merk ik al wel wat verschil in, dus ik vertrouw erop dat ik de laatste maanden van mijn zwangerschap gewoon fit door ga komen.

De babykamer is bijna leeg en hopelijk kunnen we in de loop van volgende week beginnen met verven. Eind december zou de basis toch wel echt af moeten zijn. Dat geeft wel wat rust, moet ik toegeven.

En die rust, die heb ik nodig. Stress is inmiddels namelijk weer een beetje mijn middle name aan het worden. Nog maar zeven weken werken en ik wil nog zoveel af krijgen, voordat ik met verlof ga. Ik krijg natuurlijk wel een vervanger, maar ik wil liever zo min mogelijk ‘over de schutting gooien’ en dus nog zoveel mogelijk zelf regelen.

Time flies en dat vind ik aan de ene kant dus echt heel fijn, want ik kan niet wachten tot de baby er is, maar aan de andere kant.. Ik wil nog zoveel doen 😉
Komend weekend gaan we allereerst eens even genieten van een korte babymoon aan het strand, ik kan niet wachten!

X Nikki