IEDERE DONDERDAG, DE DAG WAAROP MIJN ZWANGERSCHAP WEER PRECIES EEN WEEKJE VERDER IS (VANDAAG 20 (!!!!) WEKEN), DEEL IK EEN ZWANGERSCHAPSBLOG MET JULLIE. DEZE WEEK wil ik het even hebben over de roze wolk.

We kennen hem allemaal wel: de roze wolk waar zwangere vrouwen het altijd over hebben. En vooral ook je omgeving weet er alles van, blijkt als je zwanger bent. “O geniet ervan, je zult vast op een roze wolk zitten”. Ik kan je vertellen, die roze wolk niet altijd bij iedereen aanwezig 😉

Begrijp me niet verkeerd, ik ben DOLgelukkig met de zwangerschap. En inmiddels zit ik denk ik ook echt wel op de roze wolk. Maar de eerste weken… Ik heb de eerste weken zo ontzettend veel buikpijn gehad. Ik lag ervan wakker, was overdag totaal futloos en werd daarbovenop ook nog eens misselijk. En niet alleen mijn fysieke gesteldheid kostte me best wat energie. Daarnaast maakte ik me ook nog ontzettend druk om de zwangerschap. Zou alles wel goed gaan? Klopt er wel een hartje op de echo? Nee, die roze wolk was ver te zoeken.

Maar gelukkig, na ongeveer 14 weken, was ie daar! Op vakantie was ik nog wel vaak moe, maar had ik ook de tijd en ruimte om daaraan toe te geven. Thuis, met werk enzo, is dat toch lastiger. Daarnaast werd de misselijkheid steeds minder en voelde ik me langzaam maar zeker meer mezelf.

Inmiddels zijn we weer wat verder, weten we dat we een meisje verwachten en groeit mijn buik gestaag. Ik heb weer energie en kan weer eten waar ik zin in heb. En dat laatste doe ik dus ook volop 😉 Dus die roze wolk is er inmiddels echt wel, gelukkig.

En ik wil absoluut niet klagen hoor, want ik weet dat het nog best wel prima is als je je vanaf 14 weken weer wat beter voelt. Er zijn vrouwen die negen maanden lang ziek zijn. Ik mag in mijn handjes klappen dat ik inmiddels gewoon weer lekker actief bezig kan zijn. En ik geef nu gewoon wat gemakkelijker toe aan de vermoeidheid die onvermijdelijk is als ik mezelf weer eens voorbij ben gelopen. Misschien is dat ook een dingetje. In het begin vond ik het nog zo lastig om toe te geven dat alles de komende maanden gewoon net even anders zou zijn.

Ik ben wel heel benieuwd: ben ik de enige die niet vanaf het begin op die roze wolk zat? Of liegen al die vrouwen die zeggen dat ze daar negen maanden lang op hebben gezeten? 😉

20 weken update

Vandaag ben ik alweer 20 weken zwanger. Dat is officieel gezien dus al OP DE HELFT! En aan de ene kant vind ik de tijd vliegen, aan de andere kant kan ik niet wachten om in februari met ons dochtertje te kunnen knuffelen.

De laatste weken voel ik me echt steeds beter. Ik ben zaterdag weer begonnen met hardlopen en dat voelt fijn. Daardoor voel ik me weer een beetje meer mezelf. Maar dan in een grotere legging en met een strakker shirtje 😉

Deze week keek ik een vakantiefoto terug, die ik naar mijn moeder en zusje had gestuurd. Op dat moment vond ik namelijk dat mijn buik een groeispurt had. Nu ik de foto terugkeek, moest ik hard zoeken naar die buik. Inmiddels is ie toch echt al wel wat groter, haha!

Al met al gaat het dus heel goed. Ik kijk uit naar de 20-weken echo volgende week. Stiekem vind ik die namelijk ook best wel spannend en wil ik die gewoon achter de rug hebben. Herkenbaar?

X Nikki