IEDERE DONDERDAG, DE DAG WAAROP MIJN ZWANGERSCHAP WEER PRECIES EEN WEEKJE VERDER IS (VANDAAG 23 WEKEN), DEEL IK EEN ZWANGERSCHAPSBLOG MET JULLIE. DEZE WEEK WIL IK HET EVEN HEBBEN OVER de laatste vakantie zonder baby: de babymoon!

Het lijkt iets van de laatste jaren. Althans: ik had er nog niet heel veel eerder van gehoord. De Babymoon. Een soort huwelijksreis, maar dan voordat je een kindje krijgt. De laatste vakantie met zijn tweeën.

Zelf zijn wij in augustus twee weken naar Spanje geweest en hebben we daar rondgereisd met een huurauto. Dat was enigszins een bewuste babymoon, maar niet helemaal. We hadden die weken namelijk sowieso een vakantie gepland. Maar de eerste plannen gingen over Bali, Canada en de Verenigde Staten. Vlak voordat we boekten, kwamen we erachter dat ik zwanger was en wilden we het Zika-virus en het uitgeven van een smak geld toch zo goed mogelijk vermijden 😉 Dus werd het al snel een vakantie binnen Europa.

De periode dat wij op vakantie waren, was van 14 tot 16 weken zwangerschap. Wat mij betreft niet helemaal de ideale periode. Ik was wel wat fitter dan de weken daarvoor, want mijn misselijkheid nam af, maar ik kreeg in die weken een gigantische groeispurt (als ik nu de foto’s terug krijg, was mijn buik toen echt een lachertje, maar toch) en ik had dus ontzettend veel last van bandenpijn. Niet ideaal als je veel wilt zien en graag zo veel mogelijk te voet doet 😉

Daarnaast was Andalusië voor mij niet de perfecte bestemming, omdat ik het typische eten echt niet weg kon krijgen. Sterker nog: ik deed geen poging, want bij het idee alleen al om bijvoorbeeld kaas met vis te eten… laat ik die zin niet afmaken, je kunt het vast raden 😉 Daarnaast moest ik met regelmaat kleine maaltijden eten om niet alsnog misselijk te worden. En dat is best lastig als je met een auto rondreist en dus afhankelijk bent van de hotels en restaurantjes waar je langskomt. Op den duur zorgde ik wel dat ik altijd droge koekjes bij me had, maar heel ideaal is anders.

Dus mijn advies? Ga iets later in je zwangerschap, als je fitter bent dan in de eerste maanden, maar niet al te laat. En probeer er niet een al te actieve vakantie van te maken. Hoe lastig ook, je zult er dan waarschijnlijk vaak aan toe moeten geven dat dat gewoon even niet lukt. Zo heb ik tijdens ons bezoek aan het Alhambra alle bankjes in het park niet alleen gezien, maar ook daadwerkelijk gebruikt om uit te rusten en de pijn te laten zakken.

En daarom hebben wij eind 2018 ook nog lekker een korte babymoon geboekt 😉 Niet fancy naar een of ander vijfsterrenhotel aan het strand in de zon, maar lekker simpel. We gaan een weekendje naar een vakantiepark aan de kust, in een klein huisje, met een open haard, en nemen de hond gezellig mee. Ik kijk er nu al naar huis om lekker uit te waaien op het strand, boekjes te lezen voor de open haard en semi-actief te zwemmen in het subtropisch zwemparadijs!

Wat voor babymoon je wilt, en of je er überhaupt een wilt, is natuurlijk afhankelijk van meerdere zaken. Je portemonnee, je fysieke gesteldheid en de manier waarop je er zelf in staat. Er zijn genoeg mensen die wel naar Bali op vakantie gaan tijdens een zwangerschap en kerngezond terug komen. Ik durfde het risico niet te nemen, maar dat bepaalt ieder natuurlijk voor zich. En dus ga ik nog even lekker genieten van het vooruitzicht van ons laatste weekendje zonder kind, aan de Nederlandse kust, in de kou, met de hond. Kan niet beter <3

23 weken update

Natuurlijk deel ik ook nog even met jullie hoe het gaat! Mijn buik lijkt deze weken echt met de minuut te groeien. Ik ben er nog steeds niet aan gewend dat die buik nu even bij mij hoort en vind mezelf nog steeds leuker zonder buik 😉 Maar het getrappel dat ik steeds vaker en beter voel, maakt oprecht alles goed. En die buik hoort natuurlijk gewoon bij de zwangerschap, waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Ik ben me er – mede door het getrappel van onze dochter – steeds vaker van bewust wat voor cadeautje dit is.

Het hardlopen gaat wel steeds wat langzamer en steeds iets moeizamer, maar zolang ik daar gewoon aan toegeef en niet te veel ‘moet’ van mezelf, kan ik voorlopig nog wel door blijven lopen, verwacht ik. En zo niet, dan is dat ook goed.

Ondertussen gaan we langzaam maar zeker aan de gang met de babykamer. Dat wil zeggen: we zijn wat kamers aan het ombouwen, om plaats te maken voor alle kasten en spullen die nu in de babykamer staan 😉 Ineens lijkt de tijd best wel snel te gaan, als ik me bedenk wat we allemaal nog moeten (willen) doen. Werk aan de winkel!

Nog iets super leuks: ik heb vorige week een VIP-ticket gewonnen voor We Are Pregnant, in Utrecht. Die beurs is er een heel weekend, maar ik ga er vrijdag 2 november naartoe, met nog wat andere winnaressen en Esmée Noëlle, die op dit moment ook in verwachting is van haar eerste kindje. Ik ben heel erg benieuwd of ik dan mijn nesteldrang (koopdrang) nog net zo goed in bedwang kan houden als bij het In de Wolken Festival, een paar weken geleden!

X Nikki