IEDERE DONDERDAG, DE DAG WAAROP MIJN ZWANGERSCHAP WEER PRECIES EEN WEEKJE VERDER IS (VANDAAG 22 WEKEN), DEEL IK EEN ZWANGERSCHAPSBLOG MET JULLIE. DEZE WEEK WIL IK HET EVEN HEBBEN OVER de zwangerschapsapps die ik op mijn telefoon heb staan.

Zwanger worden

Om zwanger te worden, heb je hele andere dingen nodig dan apps, zou je denken πŸ˜‰ Maar sommige apps zijn wel handig: bijvoorbeeld om je vruchtbare dagen bij te houden. Ikzelf draag al een paar jaar dagelijks een Fitbit en in die app kun je dus ook je cyclus bijhouden. Nu heb ik daar niet echt gebruik van gemaakt, want ik was wat sneller zwanger dan we zelf hadden verwacht, maar ik kan me voorstellen dat dat wel handig is voor sommigen!

Zwanger zijn

Ik heb een aantal apps sinds ik zwanger ben. De twee die ik het meest gebruik zijn de app van Ouders van Nu en de app Zwangerschap+ van Philips. In deze apps krijg je dagelijks leuke tips en weetjes en kun je precies bijhouden hoe groot je kindje is. De Zwangerschap+ app is wat uitgebreider dan de Ouders van Nu app en ik houd daar wel van. Maar voor mensen die liever niet tΓ© veel lezen, is de Ouders van Nu app denk ik ook voldoende πŸ˜‰

In de Ouders van Nu app staat van week tot week wat nieuws, en iedere dag een Tip van de dag. Ook kun je daarin babynamen zoeken.

De Zwangerschap+ app heeft vrijwel dagelijks wat langere blogs of tips en er is een soort animatie gemaakt van hoe je baby er op dat moment uitziet (in het begin is dat nog best wel eng, met al die bloedvaatjes, haha). Je kunt er taken en aantekeningen in bijhouden en de grootte van je baby kun je terugzien als fruit, snoep of dier. Onze baby is nu een cantaloupe-meloen, grote bak popcorn of kitten πŸ˜‰ Ook hier kun je babynamen in zoeken.

Daarnaast heb ik nog een app van Moeders voor Moeders. Wat Moeders voor Moeders precies is, bespreek ik nog over een paar weken, maar in het kort komt het erop neer dat dat een organisatie is die urine inzamelt van zwangere vrouwen, om medicijnen te maken voor vrouwen die niet zo makkelijk zwanger kunnen worden. In de Moeders voor Moeders app staat iedere week een kort stukje informatie en de groei van je kindje. Je kunt ook daar foto’s bijhouden van je groeiende buik en de ophaaldag van je urine staat erin aangegeven. Ik gebruik die eigenlijk alleen voor de wekelijkse informatiestukjes.

Voor de vaders

Van mijn schoonheidsspecialiste kreeg ik ook een tip voor een zwangerschapsapp voor vaders: Tuurlijk Schatje. Die heeft mijn vriend nu op zijn telefoon, maar ikzelf ook πŸ˜‰ Hier staat iedere dag een weetje of tip voor de vader. Niet te veel tekst, geen gekke afbeeldingen of kwaaltjes, gewoon eenvoudig. Bereid je wel voor: deze app moet je met een knipoog lezen. Alles wordt er zo luchtig mogelijk gehouden, om de vader maar niet in paniek te laten raken, denk ik. Ben je erg hormonaal of gevoelig door je zwangerschap, dan zou ik de app vooral aan de vader overlaten en er zelf niet teveel naar kijken πŸ˜‰

22 weken update

Ook deze week is het natuurlijk weer tijd voor een update. Vorige week gaf ik al aan dat ik mezelf had voorgenomen wat rustiger aan te doen en niet teveel meer te ‘moeten’ Β van mezelf. Ik probeer me er zo goed mogelijk aan te houden, maar soms lukt dat nog niet al te goed. Want waar ligt mijn ‘nieuwe’ grens precies? Van een goede vriendin, die inmiddels 37 weken zwanger is, heb ik gehoord dat je daar de hele zwangerschap niet achter gaat komen πŸ˜‰ Dus ik doe maar wat. Wel heb ik deze week, met heel veel pijn in mijn hart, besloten om voorlopig te stoppen met de behendigheidslessen die ik volg met onze hond. De lessen zijn op woensdagavond laat en ik merk dat ik dan gewoon de energie niet meer heb. Daarnaast werden er de komende maanden wel erg veel woensdagavonden volgepland met andere activiteiten. En dan moet je keuzes maken… Hopelijk kan ik volgend jaar gewoon weer gaan sporten met onze hond πŸ™‚

Fysiek voel ik me eigenlijk best goed en die kleine beweegt er behoorlijk op los. Zowel voor mij als voor mijn vriend zijn de schopjes/boksjes steeds beter te voelen en dat zorgt ervoor dat ik toch wat vaker bewust stilsta bij het zwanger zijn. Alleen dat is al vooruitgang. Wel heb ik sinds deze week ineens last van brandend maagzuur en MAN wat is dat vervelend! Daar heb ik echt nooit eerder last van gehad, dus ik wist niet zo goed wat ik me daarbij voor moest stellen. Hopelijk is dat snel over.

Het hardlopen gaat ook nog goed. Ik merk de dag na het lopen echt wel dat ik wat meer kleine pijntjes heb dan ik vroeger had, maar zolang het na een dag over is, vertrouw ik erop dat mijn lijf dat nog makkelijk herstelt. Dus ik ga gewoon lekker door πŸ™‚

X Nikki