Hoi, ik ben Nikki Wolff!

 

Hoi, ik ben Nikki Wolff!

Ik woon in het mooie en altijd gezellige Brabant en ben geboren in oktober 1990. Ja, ik ben een echte millenial!

Ik ben ook

  • Gedreven, perfectionistisch, en behulpzaam;
  • Bizar gevoelig en huil dus altijd bij All You Need is Love en Hello Goodbye;
  • Geneigd mezelf uit het oog te verliezen.

Verder ben ik enorm geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling en de invloed van geest en gedrag op je geluk. Ik leer en lees hier veel over en probeer het beste uit mijn leven te halen, zeker sinds ik in 2018 moeder werd

Maar zo was het niet altijd. Voordat ik stond waar ik nu sta, heb ik gezeten waar jij nu wellicht ook zit. 

Altijd druk, druk, druk

Net als veel mensen van mijn generatie was ik altijd druk, druk, druk. 

Nadat ik de middelbare school afmaakte, begon ik aan een rechtenstudie aan de universiteit. Het was niet helemaal wat ik zocht, dus ik stopte. Wat voelde ik me een mislukkeling!

Mijn volgende studie werd HBO Rechten, met afstudeerrichting kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Ik voelde me opnieuw falen toen ik ook geen geboren deurwaarder bleek te zijn. 

Naast mijn studie probeerde ik andere ballen in de lucht te houden en rollen te vervullen. Ik deed mijn best een leuke partner, goede dochter, en fijne zus zijn. Mijn vriendinnen regelmatig te zien. Voor iedereen klaar te staan. 

Ik had een duiveltje op mijn schouder dat mij vertelde dat ik niet goed genoeg was, terwijl ik me een slag in de rondte werkte. 

Na een fantastische reis door Nieuw-Zeeland in 2015 stortte ik in. Hoe goed ik me voelde in Nieuw-Zeeland, zo slecht voelde ik me thuis. Want uiteindelijk was er niets veranderd. Ik was niet veranderd. Of juist wel, het is maar hoe je het ziet.

Ik schreef eerder drie uitgebreide blogs over mijn burn-out. Lees hier deel 1, deel 2, en deel 3.

Ik ben niet gek (en jij ook niet)

Vanaf dat moment ben ik langzaam maar zeker anders gaan denken. 

Ik ging met ziekteverlof bij mijn werk en wist dat er structureel iets moest veranderen. Van de praktijkondersteuner kreeg ik het advies om ‘maar een andere baan te zoeken’. Daar deed ik in eerste instantie niks mee—het was immers niet het enige dat speelde.

Gelukkig kreeg ik ook een doorverwijzing naar een psycholoog, waar ik maandenlang gesprekken voerde. Dankzij deze gesprekken kon ik mijn eigen gedachten op een rijtje zetten en relativeren.

Natuurlijk wist ik wel dat ik niet gek was, maar het was fijn dit bevestigd te krijgen. 

Sindsdien ben ik me ontzettend bewust van wat gedachten met je gedrag en geluk kunnen doen. Een langzaam maar gestaag herstel en veel mooie, wijze lessen volgden.

En toen werd ik moeder

En toen vergat ik weer even hoe ik voor mezelf moest zorgen. Dat niet alles perfect hoefde. En dat perfecte moeders – net als perfecte mensen – niet bestaan. 

Opnieuw werd even alles op z’n kop gezet. Maar gelukkig wist ik snel wat ik nodig had om me weer terug Nikki te gaan voelen. Niet alleen maar mama zijn. Ik zocht opnieuw hulp en voelde me snel weer beter. En ik was niet weer ‘de oude Nikki’, want het moederschap verandert je. Maar ik werd wel weer de gelukkige Nikki.

Er is er maar één zoals ik

Inmiddels heb ik geleerd dat ik Nikki ben en dat er maar één is zoals ik. 

Ja, ik ben gedreven, perfectionistisch, en behulpzaam. Ik ben bizar gevoelig en huil bij vrijwel alle films. Van jongs af aan wilde ik altijd alles voor iedereen oplossen. Inmiddels heb ik geleerd dat ik dat niet kan, maar dat mensen dat zelf moeten doen. Ik heb me na mijn rechtenopleiding omgeschoold en ben aan de slag gegaan als bewindvoerder en budgetcoach en kwam er steeds meer achter hoe blij ik word van het coachen van gemotiveerde mensen, die écht iets willen veranderen. Daarom heb ik me verder gespecialiseerd in het coachen en zelfs een opleiding tot slaapcoach gedaan (moeders, I got you!). 

Tijdens mijn opleidingen en mijn eigen ervaringen heb ik geleerd om me bewust te zijn van mijn gedachten. Waar komen ze vandaan? Zijn ze waar? Welke invloed heb ik erop? Ik heb mezelf nog beter leren kennen en ben me er nu bewust van wanneer ik mezelf uit het oog neig te verliezen en handel ernaar. Met deze kennis kan ik niet alleen mezelf, maar ook anderen helpen. 

Uiteindelijk is er maar één persoon die jouw gedachten, gedrag, en leven kan veranderen, en dat ben jij zelf.

Maar dat betekent niet dat je daar geen hulp bij kan accepteren.

En dat is precies waarom ik coach ben geworden. Zie mij als het engeltje op je schouder; samen verslaan we het duiveltje.

Als coach help ik onder andere mensen die

  1. Last hebben van spanning en stress;
  2. Een nieuw perspectief op hun situatie willen horen, van iemand die meedenkt én meevoelt; 
  3. Hooggevoelig zijn en niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan; 
  4. Zich bewust willen worden van belemmerende overtuigingen en deze actief aan willen pakken;
  5. Voor hun eigen geluk willen kiezen.

Dit doe ik via 1:1 coaching sessies of het Mom-Me Time Program, speciaal voor moeders! 

Ben je geïnteresseerd in coaching? Neem dan nu vrijblijvend contact op om te bespreken wat we samen kunnen bereiken.