IEDERE DONDERDAG, DE DAG WAAROP MIJN ZWANGERSCHAP WEER PRECIES EEN WEEKJE VERDER IS (VANDAAG ALWEER 33 WEKEN), DEEL IK EEN ZWANGERSCHAPSBLOG MET JULLIE. DEZE WEEK WIL IK HET EVEN HEBBEN OVER het babykamertje!

De afgelopen weken vlogen voorbij en ik kreeg het in november daardoor echt ineens op mijn heupen: die babykamer moest toch echt op tijd af zijn! Met veel dank aan mijn moeder en tante voor het schilderwerk en aan mijn vriend en zijn vader voor het kluswerk, is het nu echt zover: de kamer is af! Althans, zo goed als. We hebben nog twee lampen besteld, die we hopelijk snel ontvangen.

Op Instagram en Facebook heb ik wat foto’s met jullie gedeeld van hoe de kamer er nu uitziet. We hebben het vrij rustig gehouden, eigenlijk. Ik wilde geen roze muren en felle kleuren. De kleur op de muur is Early Dew van Flexa en die kleur hebben wij ook in onze eigen slaapkamer en in de woonkamer op de schouw, waardoor het kamertje goed past bij de rest van het huis.

Het bedje, de kledingkast en de commode komen van de IKEA. De commode is officieel een gewone ladekast, maar ik vind het heel handig dat deze zo groot is en je dus genoeg ruimte hebt om de baby straks te verschonen. We hebben de greepjes op de commode en kledingkast vervangen door leren greepjes, die ook beter passen bij de ingebouwde kledingkast op onze slaapkamer. Rust, rust, rust 😉 En ook wat minder ‘standaard’.
Bij het bed hebben we een piekstok met een hemeltje gezet, beide van Jollein.
De schommelstoel en het bijzettafeltje komen van Leen Bakker en het vloerkleed is van Done by Deer, een heel erg leuk merkje!

We mochten het kamertje aankleden met leuke dingetjes van Forest and Bear, ontzettend leuk! Daar hebben we een leuke poster besteld, die op het plankje boven de commode staat. Op die poster staat de naam van onze dochter, maar die heb ik even weggewerkt voor nu. Die delen we later nog wel 😉

Daarnaast hebben we de hartjesstickers op de muur daarvandaan en de muursticker met de tekst ‘whai ana o moemoea’ naast het bedje. Deze tekst betekent ‘volg je dromen’ in Maori, en heb ik op mijn arm laten tatoeëren toen mijn vriend en ik in 2015 in Nieuw-Zeeland waren. Het staat voor iets waar ik zelf meer mee bezig wil zijn en nu vooral ook wat we onze dochter mee willen geven.

Boven de muursticker hangt ook nog een slinger met de roze flamingo’s. Deze komt ook van Forest and Bear en ik vind echt dat die de kamer een beetje speelser maakt. Dat geldt sowieso voor alles wat we van Forest and Bear hebben gekregen, het kleedt het kamertje echt aan, vinden wij. Aanrader dus, om daar leuke dingetjes voor je kinderkamer/huis te bestellen! Ze kunnen ook van alles gepersonaliseerd maken, dus het hoeft echt niet alleen voor in een kinderkamer te zijn. Je kunt de Instagram pagina ook in de gaten houden voor inspiratie.

Mocht je willen weten waar nog meer dingetjes in het kamertje vandaan komen, let me know! Een aantal dingen zijn gekregen/zelfgemaakt, maar het grootste deel komt gewoon uit de winkel 😉

33 weken update

DRIE-EN-DERTIG WEKEN! Ik heb echt het gevoel dat de afgelopen tien weken ongeveer voorbij zijn gegaan, zonder dat ik er iets van heb meegekregen. De feestdagen van de afgelopen weken helpen daar natuurlijk ook wel wat aan mee.

Vandaag hoef ik nog maar 3 weken te werken en daarna kan ik me echt even alleen met de baby bezighouden. Ik merk eerlijk gezegd wel dat mijn lijf daaraan toe is. Van harde buiken en hevige krampen tot uitputting om acht uur ’s avonds: er moet een rem op.
Dat is overigens vooral fysiek zo. Mentaal voel ik me de afgelopen weken weer wat beter.  Het kamertje is klaar voor de baby en er is vervanging op mijn werk. Een flinke geruststelling, moet ik zeggen.

Vorige week hadden we een info avond in het ziekenhuis en die was uh… apart. We kregen een (verschrikkelijk slecht geacteerde) film te zien over verschillende scenario’s bij een bevalling. Voor ons niets nieuws, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommigen toch best handig is om alles voorbij te hebben zien komen, voordat je zelf aan de beurt bent.
Wat ik wel heel erg fijn vond, was de rondleiding door het kraamhotel waar ik graag zou willen bevallen. Toch handig om te weten waar je terecht komt. En niet dat we over een aantal weken door het ziekenhuis lopen te dwalen, op zoek naar de juiste afdeling.

Het nieuwe jaar zijn we goed begonnen met vrienden en ik moet zeggen dat ik het ook niet tegen vond vallen om tot 2:00 uur wakker te zijn. De volgende dag heb ik wel even een dutje gedaan 😉 Dat is nu gewoon nodig, maar dat is okee.

Dit jaar worden wij ouders, het blijft bizar. Ik ben erg benieuwd naar de komende weken. Ik verwacht dat ze voorbij gaan vliegen: de laatste weken werken, een paar weken verlof, en dan is ze er, voordat we het zelf in de gaten hebben, bij wijze van spreken! 😉

X Nikki