Een paar weken geleden deelde ik mijn goede voornemens online. Niet om mee te beginnen op 1 januari, maar gewoon op dat moment. Ik was klaar met een aantal oude gewoonten en wilde deze graag veranderen. HOe staat het daar nu mee?

  • Minder Netflix was het eerste punt op mijn lijstje. Mijn lunchpauze duurde vaak onnodig lang, waardoor ik in mijn vrije tijd nog zat te werken. Stoppen met het kijken naar een serie na 1 aflevering was onmogelijk. Nu kijk ik echt maar 1 aflevering en daarna ga ik gewoon weer aan het werk. Ik heb het er niet altijd even makkelijk mee, maar ik weet dat ik me beter voel als ik een productieve dag heb gehad;
  • Toen ik mijn tweede voornemen met mijn vriend deelde, geloofde hij zijn oren bijna niet. Niet meer snoozen. Ik? Niet meer snoozen? Yeah right! MAAR: het is gelukt! Ik heb sindsdien helemaal niet meer gesnoozed! Overigens was het mijn vriend nog niet eens opgevallen, ik moest hem er van de week op wijzen dat het zo goed ging, haha!
  • Beter slapen was ook belangrijk. Ik keek vaak nog tv in bed, of zat nog een uur door alle timelines van mijn social media kanalen te scrollen. Niet goed voor je nachtrust. Sindsdien heb ik nog wel eens tv gekeken in bed, maar zeker 80% minder. Ik lees nu lekker een boek en val dan binnen no-time in slaap.
  • Een typisch nieuwjaars-voornemen: meer sporten. Ik begon daar niet mee aan het begin van het jaar, maar 4 weken geleden. Ik ben nu bezig met een schema in de sportschool, wat inhoudt dat ik 5x in de week sport. Het is pittig, maar het resultaat is er. Ik voel me over het algemeen fitter, maar merk ook dat mijn lichaam soms momenten heeft dat het er nog aan moet wennen. Op dat soort momenten word ik erg moe, chagrijnig en prikkelbaar. Hoort erbij, blijkbaar. Hopelijk zijn die momenten snel weg. Op dit moment voel ik me in ieder geval heel fijn bij het programma en zie ik echt al verschil aan mijn lijf!
  • Minder snoepen was ook zo’n typisch nieuwjaars-voornemen. Gelukkig is dat ook onderdeel van het programma in de sportschool, dus dat zijn 2 vliegen in 1 klap. Op de dagen dat ik me rot voel, kost het me nog wel moeite om niet een hele reep chocolade naar binnen te werken. Maar ik merk wel dat die trek vooral een mentaal dingetje is en dat ik er steeds beter mee om leer gaan.
  • Ik wilde ook meer gaan plannen. Dat is nu, met dat schema in de sportschool, ook echt wel nodig. Anders vertoon ik altijd uitstelgedrag en komt er uiteindelijk niets van terecht. Dus ik maak nu iedere week op zondag of maandagochtend een planning voor mezelf en dat werkt best wel goed! Iets wat ik nog wel moet leren, is niet te streng zijn voor mezelf. Als iets een keer niet lukt en ik het niet kan afstrepen in mijn planning, kan ik me daar echt schuldig over voelen.
  • Mijn vrije tijd wilde ik meer gaan vullen met lezen, in plaats van tv kijken en op social media checken wat andere mensen aan het doen zijn. Sindsdien heb ik 3 boeken gelezen, dus dat gaat goed!

Ik ben dus behoorlijk op de goede weg, met die voornemens van me. Ik weet dat er momenten gaan komen dat het minder goed gaat. Pieken en dalen, vallen en opstaan. Maar ach, zo lang er meer pieken dan dalen zijn en ik na het vallen altijd blijf opstaan, is er niets aan de hand.

X Nikki