Het is 10 oktober 2020 en dus eindelijk zover: mijn ’tweede kindje’ is geboren. Nikki Wolff Coaching is officieel ingeschreven en ik ga het grote nieuws met jullie delen.

Van jongs af aan roep ik al dat ik een eigen bedrijf zou willen. Ik denk dat het ondernemen altijd in mij heeft gezeten. Maar nooit wist ik wat ik dan wilde. Als klein kindje wilde ik dolfijnentrainster worden – welk klein meisje wilde dat niet?! En nagelstyliste. Advocaat. Maar toen toch niet. Bij iedere (bij)baan die ik had, dacht ik “zou ik dit als ondernemer willen doen?”. Al vanaf mijn eerste bijbaan zei mijn vader gekscherend dat ik de pizzeria/fotozaak/supermarkt/kledingwinkel/etc. later wel over kon gaan nemen. Het komt dus voor mijn directe omgeving niet echt als een verrassing dat ik nu echt iets voor mezelf ga doen.

Al bijna vijf jaar zat het idee in mijn hoofd. In november 2015 kwam ik zelf thuis te zitten met een burn-out en ging ik een heftig, maar heel leerzaam traject in. Sindsdien ben ik ontzettend veel bezig met persoonlijke ontwikkeling, het menselijk gedrag en geluk.

Omdat ik er zelf in 2015 even niet meer uit kwam, schakelde ik de hulp in van een psycholoog. Hij heeft mij maandenlang ontzettend goed begeleid en zorgde ervoor dat ik sterker dan ooit kon worden. Ik kan me nog goed herinneren dat hij tijdens een van onze gesprekken zei dat ik eigenlijk psycholoog had moeten worden. Wat we bespraken, had snel effect en ik merkte dat ik het zelf heel interessant vond hoe ik in die burn-out terecht ben gekomen. En vooral hoe ik ervoor kon zorgen dat ik écht kon herstellen.

Vanaf het moment dat ik herstelde van mijn burn-out en me steeds beter begon te voelen, wist ik dat ik die burn-out niet voor niets had gehad. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer ben gaan ontwikkelen en leren. Ik weet nu veel beter wie ik ben en wat ik wil en kan. En ik voel dat ik er nu klaar voor ben om mijn lessen met de buitenwereld te delen.

Ik wil me richten op mensen die in een positie zitten waar ik ooit ook in heb gezeten. Bijvoorbeeld mensen met veel stress, die misschien een burn-out hebben of hiervan herstellende zijn. Of mensen die graag iets willen veranderen in hun leven. Of willen weten hoe het toch komt dat ze in een bepaalde situatie zitten en er niet uit komen.

Ik weet nog zo goed hoe verbaasd iedereen was dat ik 5 jaar geleden, op mijn 25e, een burn-out had. Zo jong?! Hoe dan?! Je werkt pas een paar jaar?! Ik weet hoe het is als je je onbegrepen voelt. Ik weet inmiddels ook hoe je ervoor zorgt dat dat onbegrip minder invloed heeft op hoe jij over jezelf denkt. En ik weet wat mij heeft geholpen om me überhaupt beter te voelen. En dat deel ik graag. Met jou, als je dat wilt. Of met iemand die je kent, die mijn hulp kan gebruiken.

In oktober 2015, tijdens de reis die mijn vriend en ik maakten door Nieuw-Zeeland, liet ik mijn eerste tatoeage zetten. De tekst: ‘Whai ana o moemoea’ (Maori voor: ‘Volg je dromen’) prijkt sindsdien op mijn linker onderarm. Eindelijk is het zover en volg ik mijn droom. Mijn eigen bedrijf in iets wat ik zo ontzettend belangrijk vind. Ik wil mensen helpen gelukkig(er) te worden. Zichzelf te zijn. Te ontwikkelen. Ik wil zorgen dat je het risico durft te nemen om te vallen, omdat je weet dat je ook weer op kunt staan.

Dus vandaag, op mijn dertigste verjaardag, wil ik virtueel met jullie proosten: op Nikki Wolff Coaching. Mijn grote droom die ik zelf uit laat komen.

Liefs, Nikki