Het is goed om regelmatig stil te staan bij alles waar je dankbaar voor bent. We zijn al zo geneigd om veel te veel na te denken over alles wat ‘niet goed genoeg’ is. Daar wordt niemand vrolijk van.

Vandaag was ik echt volop aan het genieten! Na een lang weekend moest ik vandaag gewoon weer aan het werk. En hoewel ik vanochtend wat moeite had met die wekker om half zeven, vond ik het toch ook fijn om weer lekker bezig te zijn. In mijn eigen ritme, aan mijn eigen bureautje, op onze eigen zolder. Love it!

Dat is meteen ook het eerste waar ik dankbaar voor ben. Ik blijf er maar op terugkomen, maar echt: ik houd van mijn baan! Ik heb ook echt wel baaldagen en baalmomenten. En ben heus wel eens chagrijnig als ik een uur bezig ben met een enkel mailtje, om er na dat uur weer twintig nieuwe e-mails bij te hebben. Maar ik zit nu op een plek die bij mij past en mag ook nog zelf mijn tijd en werkplek indelen. Hoe luxe kun je het hebben?

En mede daardoor kon ik vandaag ook genieten van nog iets waar ik dankbaar voor ben: alle rondjes wandelen met onze lieve hond. De lente lijkt er eindelijk aan te komen en tijdens onze lunchpauze-wandeling hoorde ik de vogeltjes fluiten. Beter kun je je pauze bijna niet besteden, wat mij betreft.

Ik doe deze week trouwens ook mee aan de Nationale Week Zonder Vlees. Nu las ik vanmiddag een artikel dat de bezuinigingen (bijvoorbeeld zeven maanden douchewater) die door de organisatie worden gesteld een beetje uit de hoge hoed zijn getoverd, of in ieder geval behoorlijk uitvergroot. Maar dan nog: je bespaart altijd iets en ik denk dat het voor niemand kwaad kan om überhaupt soms eens stil te staan bij de hoeveelheid vlees die je eet. En vooral bij het soort vlees dat je eet.

Ik maak me er schuldig aan dat ik al mijn vlees bij de supermarkt koop. Lekker makkelijk, maar niet echt duurzaam. Je kunt dus beter naar een goede slager. Betaal je wat meer en het kost misschien iets meer tijd. Maar je krijgt over het algemeen beter vlees, met een minder grote aanslag op ons milieu. Ergens wist ik dat natuurlijk al wel, maar ik stond er nooit echt bij stil. Een ‘nieuw’ inzicht, waar ik ook best dankbaar voor ben! Dat is dus wel iets waar ik me nu wat meer bewust van ben en waar ik wel wat meer op wil gaan letten. Vanaf volgende week dan hè, nu komt er nog even geen vlees in 😉

Er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn. Dit is maar een klein lijstje, waar ik nu even aan moet denken. Ik probeer er wat vaker bij stil te staan, omdat ik denk dat ik oprecht gelukkiger kan worden op deze manier. Ik ben nogal een binnenvetter en maak me overal druk om (ja, echt overal!). En daar word ik niet gelukkig van, weet ik inmiddels. Sta meer stil bij de dingen waar je wél blij van wordt. En verander de dingen waar je niet blij van wordt, als je dat kunt. En als je dat niet kunt, probeer ze dan los te laten.

Zo, weer genoeg wijze lessen voor vandaag. Doe ermee wat je wilt 🙂

X Nikki