It’s my birthday! En dat vond ik een mooie dag om even 27 hoogtepunten van mijn afgelopen jaar met jullie te delen. Tijd voor 27 hoogtepunten van het jaar dat ik 27 was! Zet de koffie of thee maar klaar en pak er een koekje bij, want dit gaat even duren.

1. Mijn tweede tatoeage

Vorig jaar liet ik op mijn verjaardag, precies een jaar geleden dus, mijn tweede tatoeage zetten: een pijl op mijn voet. Voor mij heeft deze tatoeage meerdere betekenissen. Ik mocht hem van mezelf pas zetten wanneer ik de Halve Marathon in Eindhoven had gelopen, mijn derde halve marathon ooit, en dus verwijst hij naar het hardlopen. Daarnaast verwijst ie ook naar vooruitkijken, doorzetten, doorgaan. Niet alleen op hardloopgebied, maar bijvoorbeeld ook na mijn burn-out van drie jaar geleden.

2. Vriendenweekend in de Ardennen

Ik heb al vaker met jullie gedeeld dat ik niet echt een groepsmens ben, dus zo’n vriendenweekend kost mij echt wel veel energie, maar tegelijkertijd vind ik het heel erg fijn dat we 1x per jaar met zijn allen een weekendje weggaan. Even bijkletsen en gewoon gezellig samenzijn.

3. Mijn vrijheid

Ik baseer dit lijstje op foto’s die ik op mijn telefoon heb staan. Een foto die ik nu tegenkom is van eind oktober vorig jaar, toen het zonnetje heerlijk scheen en ik met de hond even ben gaan terrassen na een fijne wandeling. Het feit dat ik – mede dankzij mijn fijne baan – de vrijheid heb om dat soort dingen te doen, vind ik onbetaalbaar.

4. Tante worden

Op 31 oktober 2017 werd ik tante. Mijn schoonzus beviel van haar eerste kindje en ik was op slag trots. Bizar hoe dat werkt: ik vind alle baby’s leuk, maar zodra het echt familie is… Je snapt wel dat mijn eierstokken toen behoorlijk begonnen te rammelen 😉

5. De logica van geluk

‘De logica van geluk’ is een boek dat ik vorig jaar heb gelezen en ik écht aan iedereen kan aanbevelen! Door simpelweg anders te leren denken/praten, voel ik me nu echt beter dan een jaar geleden. En door dit boek ben ik ook andere zelfhulpboeken gaan lezen. Uit ieder boek heb ik minimaal een les geleerd.

6. Hoe ik me nu voel

Dan kom ik meteen aan bij het volgende punt. Het afgelopen jaar ben ik veel bezig geweest met hoe ik in elkaar zit en wat voor mij wel en niet werkt. Met boeken, maar ook door bijvoorbeeld video’s van Sanny zoekt Geluk en andere inspirerende mensen. Ik leer mezelf steeds een beetje beter kennen én ik leer vooral hoe ik met mijzelf/mijn karakter om kan gaan. Ik hoef niet te zijn zoals anderen, die zijn er al genoeg 🙂

7. Mijn vriendinnen

Nu ik door mijn foto’s scroll kom ik ook weer heerlijke foto’s tegen van een fijne avond met twee van mijn beste vriendinnen. We gingen voor mijn verjaardag (vorig jaar dus) uit eten en nog voordat de eerste wijntjes erin zaten, ging ik onderuit met de fiets. Het gevolg? Een kapotte knie, veel wijn om de pijn te vergeten en een heel gezellige avond.

8. Logeerpartijtjes in de woonkamer

Sinds vorig jaar logeren mijn vriend en ik af en toe een nachtje in de woonkamer. We halen een matras naar beneden, zetten het haardje aan en kijken wat tv. De hond kan zo bij ons slapen en vind dat overduidelijk gezellig. En wij natuurlijk ook. Halverwege de nacht moet er wel een van ons naar boven om in bed verder te slapen, omdat het matras net iets te klein blijkt voor twee volwassenen en een labrador 😉

9. Oud en nieuw met vrienden

Ieder jaar wordt nieuwjaar bij ons in de vriendengroep bij iemand anders thuis gevierd. Door verschillende redenen zijn wij er een paar jaar niet bij geweest (burn-out, puppy in huis die we niet alleen wilden laten), maar vorig jaar waren we er weer bij en genoot ik er dubbel en dwars van. Het werd en latertje en de volgende dag een katertje, maar hé, dat mag de pret niet drukken. Dit jaar wordt het weer wat rustiger voor mij 😉

10. Mijn zusje in Antwerpen

Mijn zusje is vorig jaar naar Antwerpen verhuisd en daar heb ik flink gebruik van gemaakt. Wat logeerpartijtjes en losse dagjes naar Antwerpen kon ik natuurlijk niet overslaan. Binnenkort komt ze weer terug deze kant uit, dus helaas moet ik die logeerpartijtjes gaan missen, maar Antwerpen zullen we zeker nog vaak zien!

11. Notities van Nikki

Begin dit jaar startte ik deze website en daar ben ik nog steeds erg blij mee. In het begin vond ik het doodeng: wat als niemand iets zou willen lezen? Tot mijn verbazing valt dat reuze mee. Zowel bekenden als onbekenden lezen mijn hersenspinsels en ik krijg er vaak leuke reacties op. Thanks daarvoor, jullie zorgen ervoor dat ik het nog steeds heel erg leuk vind om te doen!

12. Vrienden van Amstel

O MAN, wat was dat een feestje! Riep ik eind januari nog lichtelijk aangeschoten ‘DIT DOEN WE VOLGEND JAAR WEER’, nu weet ik wel dat dat er volgend jaar voor mij even niet in zit. Maar ik hoop echt dat we vaker met de hele vriendengroep naar de Vrienden van Amstel zullen gaan, want dat vond ik misschien wel het leukste feestje ooit!

13. De hond

Het afgelopen jaar ben ik veel nieuwe dingen gaan doen met de hond. Ik ben begonnen met een cursus behendigheid (is ie niet goed in, vindt ie wel leuk) en heb een korte cursus canicrossen gedaan (is ie ook niet goed in, vond ie denk ik minder leuk). Daarnaast ben ik zo dankbaar voor dat beestje, omdat hij me iedere dag naar buiten laat gaan en ik daardoor zoveel relaxter ben. En hij knuffelt ook nog eens als de beste! 😉

14. Het clubgebouw van de atletiek

Samen met een hele hoop anderen had ik de eer om mee te mogen denken over het clubgebouw van de atletiekvereniging waar ik lid van ben. Ik zat in de inrichtingscommissie en na maanden/jaren werk, is in februari dit jaar het clubgebouw geopend. Veel complimenten maakten mij nog trotser op het eindresultaat. Zo leuk om te doen!

15. Skiën

Ik ben een angsthaas. En niet zo’n kleintje ook. Desondanks ging ik in februari met twee van mijn beste vriendinnen (zie ook een paar punten hierboven over dat etentje met die kapotte knie) indoor skiën. Zij hebben een hoop meer ervaring en een hoop minder angst, dus ik begon lekker rustig op de babypiste. Maar op het einde viel het me allesbehalve tegen en ik ben blij dat ik weer een angst een beetje heb overwonnen.

16. De Ardennen in de sneeuw

In maart gingen we met mijn schoonfamilie een weekendje naar de Ardennen, voor de verjaardag van mijn schoonmoeder. Hoewel de sneeuw op de heenweg met de auto vooral doodeng was, omdat het vakantiepark allesbehalve vlak was en ze daar nog niet hadden gestrooid, was het toch ook echt een prachtig gezicht. Fijn om daar een weekendje te zijn en zelfs een rondje door de sneeuw te kunnen hardlopen.

17. Fitter dan ooit

Het afgelopen jaar was ik wel fitter dan ooit! Vlak voor mijn 27e verjaardag liep ik nog een halve marathon en daarna liet ik het sporten even voor wat het was. Maar dit voorjaar begon ik in de sportschool met een Summer Ready challenge en binnen no time vloog het vet eraf. Ik voelde me goed en fit en energiek en kan niet wachten tot ik weer zo’n platte buik heb 😉

18. Vakantie in Turkije

In mei gingen we een weekje All Inclusive naar Turkije en hoewel we dat nog nooit met z’n tweeën hadden gedaan en niet goed wisten of dat echt iets voor ons was, hebben we zo ontzettend genoten van een weekje helemaal NIETS! En toen mijn vriend me daar ook nog verraste met het feit dat hij inmiddels ook wel klaar was voor kinderen, kon mijn vakantie natuurlijk helemaal niet meer stuk 😉

19. Zwanger zijn

Dit is natuurlijk eigenlijk HET ultieme hoogtepunt van het afgelopen jaar, maar aangezien ik alles in chronologische volgorde typ, komt het nu pas aan bod. Ik ben zo ontzettend blij met de zwangerschap die helemaal goed gaat en het kleine meisje dat we verwachten. Ik kan niet wachten!

20. Alle lieve mensen om ons heen

Mede door de zwangerschap wordt maar weer even duidelijk hoeveel lieve mensen wij om ons heen hebben. Iedereen is zo blij en betrokken en dat zorgt ervoor dat je weer even extra dankbaar bent voor iedereen die je hebt.

21. Weekendje Breskens

Deze zomer gingen we een weekendje naar Breskens met mijn ouders en zusje en schoonbroer, voor de verjaardag van mijn vader. De zee op zich vind ik al heerlijk, maar het weekend werd nog extra fijn toen wij konden delen dat we een baby’tje verwachten. Onvergetelijk.

22. Vakantie Spanje

Nee, dit was niet onze allerleukste vakantie ooit, door meerdere dingen. Ik voelde me bijvoorbeeld nog niet helemaal fit en al het eten stond me tegen. Maar toch was het fijn om nog even met zijn tweeën op vakantie te zijn, wetende dat vakanties nooit meer hetzelfde zullen zijn zodra die kleine er is.

23. Een meisje!

Vijf weken geleden kregen wij te horen dat we een meisje verwachten. Hoewel een jongen natuurlijk net zo welkom was geweest, moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik mezelf toch meer als meisjes-mama zie. Daarnaast is de zwangerschap nu nog net een beetje extra echt, nu je weet ‘wie’ er groeit.

24. Hardlopen

Sinds een paar weken ben ik weer opnieuw begonnen met hardlopen. Dat zorgt ervoor dat ik me niet alleen meer zwanger voel, maar net een beetje meer gewoon mezelf. Ik had het hardlopen best wel gemist.

25. Mijn nieuwe kantoor

Afgelopen weekend heeft mijn vriend mijn thuiskantoor verbouwd. Ik kreeg een nieuw bureau en de indeling is net een beetje anders, waardoor ik nu al zoveel fijner thuis werk. Dat zijn echt dingen waar ik blij van kan worden.

26. Een goede 20 weken echo

Gisteren hadden we de 20 weken echo en alles bleek ‘perfect’, aldus de echoscopiste. Zo fijn om te horen! Nu kan het shoppen en inrichten van de babykamer echt gaan beginnen 🙂

27. Jullie

Een aantal maanden geleden schreef ik voor mezelf op wat ik dit jaar (dus 2018, niet het afgelopen levensjaar) met Notities van Nikki wilde bereiken. Het leek me leuk als ik 100 volgers zou hebben op Instagram en een eerste soort samenwerking kon aangaan. De volgers heb ik nu al gehaald en ik kreeg vorige week voor het eerst een boek opgestuurd om te lezen. Dat zie ik een beetje als een samenwerking en vind ik dus erg leuk. Reden genoeg om hier lekker mee door te blijven gaan!

Delen jullie ook even wat hoogtepunten met mij? Het hoeven er niet per se 27 te zijn 😉

X Nikki